Activiteiten

Stel jij je wel eens de vraag “wat te doen in Macedonië”? Dan zal de informatie op deze pagina daar voor eens en altijd een duidelijk antwoord op geven. Macedonië, of beter gezegd Noord-Macedonië is namelijk een land waarin heel wat te beleven valt. Verschillende excursies in Macedonië zullen je bovendien ongetwijfeld met verstomming slaan. Niet alleen bepaalde steden, maar ook de natuur die je hier aantreft is werkelijk ongelofelijk mooi. Ben jij ook benieuwd naar enkele van de populairste excursies en activiteiten in Macedonië? Ontdek ze dan snel op deze pagina!

Breng een bezoek aan de Matkakloof

Eén van de populairste omgevingen om te bezoeken voor toeristen is ongetwijfeld de zogenaamde ‘Matkakloof‘. Deze is terug te vinden ten westen van de Macedonische hoofdstad Skopje. De kloof is terug te vinden in het zogenaamde Matkameer. Dit is een kunstmatig meer welke wordt veroorzaakt door de zogenaamde Matkadam. Het meer maakt deel uit van de zogenaamde Treska rivier. Niet alleen is de kloof een belangrijke toeristische plaats omwille van haar natuurlijke schoonheid, daarnaast is ze ook erg populair bij mensen die houden van kajakken, zwemmen en vissen. Net buiten het meer bevindt er zich zelfs een speciaal aangelegd parcours voor kajakkers.

Tip! Bezoek de Matkakloof vanuit Skopje

Wil jij ook graag de prachtige omgeving van de Matkakloof ontdekken? Dat kan het best met een excursie vanuit Skopje. Dit is één van de populairste excursies van Macedonië en het zal al snel duidelijk worden waarom. Vanuit Skopje worden er verschillende excursies naar deze omgeving aangeboden. Op Getyourguide is het dan ook mogelijk om onder meer te kiezen voor de volgende mogelijkheden:

Ben jij ook van plan om tijdens jouw bezoek aan Macedonië deze kloof te gaan ontdekken? Dan is het altijd de moeite waard om je excursie op voorhand te boeken. Alleen zo ben je zeker van je plaats!

Maak kennis met de verrassende Macedonische wijnhuizen

Er worden heel wat activiteiten in Macedonië aangeboden die bij levensgenieters ongetwijfeld sterk in de smaak zullen vallen. Dit gezegd zijnde is vooral een bezoek brengen aan de Macedonische wijnhuizen sinds jaar en dag een absolute top activiteit. Vanuit Skopje is het bijvoorbeeld mogelijk om een excursie te boeken naar ‘Chateau Sopot’. Dit is niet zomaar een wijnhuis, maar wel één van de meest gerenommeerde wijnhuizen welke er in Macedonië zijn terug te vinden. Niet alleen kan je hier een werkelijk uitstekend glaasje wijn proeven, daarnaast geniet je ook nog eens van een geweldig uitzicht over de omgeving. Zeker de moeite waard dus!

Een stukje Zwitserland in Macedonië ontdekken

Dat Macedonië over een geweldige natuur beschikt hoeven we wellicht niet meer te vertellen. Wanneer ook jij iemand bent die houdt van mooie natuurlandschappen is het zonder meer de moeite waard om een bezoek te brengen aan ‘Berovo’. Er worden vanuit Skopje verschillende excursies naar deze regio georganiseerd welke niet voor niets bekend staat als ‘Klein Zwitserland’. Je geniet hier overigens niet alleen maar van een mooie natuur. Ook de gastronomische hoogstandjes zijn een sterke troef van deze regio. Wil jij ook graag deelnemen aan één van de excursies in Macedonië naar Berovo? In dat geval is het altijd de moeite waard om deze op voorhand te boeken via Getyourguide!