Auto huren

Macedonië of Noord-Macedonië is een werkelijk prachtig vakantieland waarin er niet alleen heel wat leuke steden, maar ook behoorlijk wat natuurschoon valt te ontdekken. Omwille van deze reden wordt het in de praktijk altijd aangeraden om er voor te kiezen om een auto te huren voor je vakantie in Macedonië. Zo kan je een prachtige, individuele rondreis maken die je ongetwijfeld heel wat bijzondere momenten zal opleveren. Ben jij ook van plan om voor jouw vakantie in Macedonië een auto te huren? Sta dan zeker even stil bij de informatie op deze pagina!

Bij wie een auto huren in Macedonië?

Er zijn in Macedonië verschillende autoverhuurbedrijven actief. Dit betekent dat je bij menig aantal bedrijven over de mogelijkheid beschikt om een leuke auto te huren om Macedonië mee te ontdekken. Enkele van de bekendste autoverhuurbedrijven waar je een beroep op kan doen in dit prachtige land zijn onder meer:

 • Sunnycars (tip!)
 • Alamo.be
 • Avis;
 • Europcar;
 • Hertz;
 • Sixt;
 • Mida Rent;
 • Mara Rent a Car;
 • EliteCo;
 • AlfaRent;
 • Starcar;

Het merendeel van de reizigers die in Macedonië een auto huren kiezen er voor om deze te huren op de luchthaven bij aankomst. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan je op de luchthaven van Skopje de verhuurbalies terugvinden in het publieke deel van de aankomsthal.

3 redenen om gebruik te maken van een huurauto in Macedonië

Een auto huren in Macedonië is onder reizigers ongelofelijk populair. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. Wij hebben de drie belangrijkste van deze redenen even voor je op een rijtje gezet:

 1. Met een auto is het mogelijk om een individuele rondreis doorheen de prachtige natuur van Macedonië te ondernemen;
 2. Ook binnen een iets kortere vakantieperiode is het toch mogelijk om een groot deel van het prachtige Noord-Macedonië te ontdekken;
 3. Je kan tijdens je vakantie gaan en staan waar je zelf wil;

Macedonië is werkelijk een prachtig land welke beschikt over heel wat bezienswaardige locaties. Dit zorgt er voor dat het echt zonde zou zijn om uitsluitend te vertoeven in en rond Skopje. Trek er gerust met de auto op uit en ontdek op die manier wat het prachtige Macedonië allemaal voor moois te bieden heeft. Je ontdekt op deze manier ongetwijfeld enkele sublieme pareltjes die worden onttrokken aan de aandacht van heel wat andere toeristen die het land bezoeken.

Op voorhand je huurauto voor Macedonië reserveren of niet?

Ben jij ook geïnteresseerd in de mogelijkheden op vlak van autohuur in Macedonië? In dat geval kan je reeds voor afreizen jouw huurauto reserveren. Wanneer je dit doet kan je vaak rekenen op heel wat interessante voordelen. Denk hierbij onder meer aan de volgende:

 1. De prijs valt vaak (aanzienlijk) voordeliger uit dan wanneer je ter plaatse zou huren;
 2. Je hoeft je tijdens je vakantie in Macedonië geen zorgen te maken over je huurauto;
 3. Je bent altijd verzekerd van de gewenste huurauto, ook tijdens het hoogseizoen;

Het mag dus duidelijk zijn, wil je graag een auto huren in Macedonië? Dan kan het zeker en vast de moeite waard zijn om deze op voorhand te reserveren!