Bezienswaardigheden

Macedonië, tegenwoordig eigenlijk Noord-Macedonië is een sterk opkomende vakantiebestemming. De voorbije jaren hebben steeds meer Belgen dan ook kennis kunnen maken met de wondermooie natuur in dit prachtige land. Het merendeel van de mensen die er voor kiezen om op vakantie te gaan naar Macedonië verblijven in het zuidwestelijke deel van het land, meer bepaald in de omgeving van het Meer van Ohrid. Dat is niet zo vreemd, want buiten dit prachtige meer zijn hier ook nog heel wat andere bezienswaardigheden terug te vinden. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de meest interessante bezienswaardigheden van Macedonië zijn? Wij stellen ze op deze pagina alvast graag even aan je voor!

Welke bezienswaardigheden in Skopje bezoeken?

Wanneer we het hebben over de bezienswaardigheden in Macedonië moeten we natuurlijk speciale aandacht besteden aan de culturele toppers die je aantreft bij een bezoek aan Skopje. Eigenlijk is Skopje op zich één grote bezienswaardigheid. Deze stad ziet er werkelijk prachtig uit en herbergt tegelijkertijd ook enkele zeer interessante bezienswaardigheden. Enkele toppers die je niet over het hoofd mag zien zijn dan ook:

  • De Old Bazaar;
  • De Stone Bridge;
  • Het Fort Skopje;
  • Macedonia Square;
  • Het Moeder Teresa Gedenkhuis;
Stone bridge skopje
Stone Bridge

Vanuit Skopje is het mogelijk om heel wat interessante excursies te boeken naar de omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld de razend populaire Matkakloof bezoeken. Ook kennismaken met enkele van de meest gerenommeerde wijnhuizen van Noord-Macedonië behoort hier tot de mogelijkheden.

Het Nationaal Park Pelister

Eén van de absolute top bezienswaardigheden van Macedonië voor natuurliefhebbers is het ‘Nationaal Park Pelister’. Dit is één van de drie nationale parken van het land en is terug te vinden in de omgeving van de stad Bitola. Het park bevindt zich in het zogenaamde Bababergmassief. Tijdens de zomermaanden kan je hier prachtige wandelingen maken terwijl een deel van het nationaal park in de winter wordt gebruikt als wintersportgebied. Absoluut de moeite meer dan waard om te bezoeken!

Prachtig meer in Nationaal Park Pelister
Prachtig meer in Nationaal Park Pelister

De bezienswaardigheden van Ohrid

Ohrid is wellicht één van de bekendste en tevens ook meest populaire locaties in Macedonië. Reeds toen Macedonië nog deel uitmaakte van het voormalige Joegoslavië was dit een razend populaire vakantiebestemming. Dit niet in het minst voor de rijke inwoners van het land. Tijdelijk leek Ohrid haar toeristische aantrekkingskracht een klein beetje te verliezen, maar tegenwoordig is ze sterker dan ooit. Dat is ook niet zo vreemd, want er zijn in Ohrid echt heel wat prachtige bezienswaardigheden terug te vinden die wachten om ontdekt te worden. Zo bevindt een groot deel van het historische centrum zich op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de stad is gelegen aan het zogenaamde ‘Meer van Ohrid’. Niet alleen de stad Ohrid zelf, maar ook haar omgeving zijn werkelijk adembenemend mooi. Je mag ze dan ook zeker niet over het hoofd zien.

Meer van Ohrid Macedonië
Meer van Ohrid

Andere bezienswaardigheden in Macedonië om te ontdekken

Heb je reeds kennis gemaakt met de bovenstaande bezienswaardigheden, maar is je culturele en natuurlijke verlangen nog niet gestild? Niet getreurd! Er zijn verspreid over Macedonië namelijk nog heel wat meer bezienswaardigheden terug te vinden om te ontdekken. Enkele extra toppers die je perfect in je reisplanning kan opnemen zijn dan ook:

  • Het Ilindenmonument;
  • Het Klooster van St. Naum;
  • De Bay of Bones;
  • De St. Spas Kerk;
  • De watervallen van Vevchani;

Tot slot is er uiteraard ook nog de stad ‘Bitola‘. Deze grote stad bevindt zich in het zuidwestelijke deel van Macedonië en is gelegen aan de voet van het Nationaal Park Pelister. Dit is de grootste en belangrijkste stad van dit gedeelte van Macedonië waardoor ze bij een rondreis doorheen het land zeker en vast niet op je reisplanning mag ontbreken!