Matka Canyon

De Matka Canyon of Matkakloof is ongetwijfeld één van de bekendste bezienswaardigheden van Noord-Macedonië. Dat is ook niet meer dan terecht. Deze prachtige kloof bevindt zich ten westen van de Macedonische hoofdstad Skopje en mag zich met recht en rede één van de mooiste kloven uit de regio noemen. In de kloof is het zogenaamde Matkameer terug te vinden. Deze is tot stand gekomen door de aanwezigheid van de Matkadam. Het meer maakt deel uit van de rivier de Treska. Eén ding staat in ieder geval vast, ben je op een zeker ogenblik in Macedonië? Dan mag een bezoek aan de prachtige Matka Canyon absoluut niet op je reisplanning ontbreken!

Matkakloof

Hoe de Matkakloof bereiken?

Wanneer je de Matka Canyon wenst te bezoeken is dat eigenlijk het eenvoudigst vanuit de hoofdstad van Macedonië, namelijk Skopje. Van hieruit bedraagt de reistijd dan ook slechts zo’n 30 minuten. Het is niet alleen mogelijk om met de auto of bus naar de Matka Canyon af te reizen, je kan ook één van de vele excursies boeken. Deze staan verder op deze pagina aangegeven. De Matkakloof ligt op een afstand van zo’n 15 kilometer van de Macedonische hoofdstad.

Een tweede mogelijkheid om de Matkakloof te bereiken is natuurlijk vanuit Ohrid. Het is eigenlijk het interessantst om er voor te kiezen om een auto te huren om vervolgens de omgeving te gaan ontdekken. Op deze manier zal je niet alleen kennis kunnen maken met de prachtige Matka Canyon, daarnaast zijn er in de omgeving nog heel wat andere prachtige bezienswaardigheden terug te vinden. Ook vanuit Ohrid zijn er tal van verschillende excursies te ondernemen naar de Matka Canyon en haar omgeving.

Een excursie boeken naar de Matka Canyon

Het kan natuurlijk ook heel wat eenvoudiger. Wil je liever niet zelf moeten zoeken naar de locatie van de Matka Canyon? Zou je bovendien ook graag deze prachtige plaats willen bezoeken met een ervaren gids? In beide gevallen kan het de moeite waard zijn om één van de verschillende tours of excursies te boeken bij Getyourguide. Enkele mogelijkheden waarover je beschikt zijn:

  1. Vanuit Skopje: een excursie naar de berg Vodno en de Matkakloof;
  2. Vanuit Skopje: een tocht van een halve dag naar de Matkakloof;
  3. De Skopje; Matkakloof sightseeing-tocht;

Veel mensen wachten tot ze ter plaatse zijn in Macedonië om hun excursie naar de Matka Canyon te boeken. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar het kan ook anders. Door op voorhand je uitstap naar de Matka Canyon te boeken is het namelijk mogelijk om te kunnen rekenen op de volgende voordelen:

  1. Je hoeft ter plaatse niets praktisch meer te regelen;
  2. Je bent altijd verzekerd van de scherpst mogelijke prijs;
  3. Het is mogelijk om tot 24 uur voor aanvang van de activiteit te annuleren;

Bovenstaande voordelen maken het alvast duidelijk, wil jij ook graag de prachtige Matka Canyon bezoeken? Dan is het zonder meer de moeite waard om op voorhand jouw excursie te boeken!

Tip! Boek een kajak en ontdek de Matka Canyon pas echt!

Ziet de Matka Canyon er reeds indrukwekkend uit van op het land? Dan wordt ze alleen maar nog indrukwekkender wanneer je ze van op het water kan ontdekken en beleven. Dat is overigens ook perfect mogelijk. Voor slechts 2,30 euro huur je hier namelijk een kajak voor een half uur. Er zijn zowel kajaks voor één als voor twee personen beschikbaar.