Meer van Ohrid

Het Meer van Ohrid staat algemeen bekend als één van de oudste evenals diepste meren van heel Europa. Het meer zou dan ook naar schatting zo’n slordige 2,5 miljoen jaar oud zijn. Wat veel mensen niet weten is dat het Meer van Ohrid bovendien ook is terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hoe mooi het meer ook mag zijn om te aanschouwen, het is onder de oppervlakte dat er een werkelijk uniek ecosysteem is terug te vinden. Bovendien is het zo dat het meer ongelofelijk populair is bij mensen die houden van watersporten. Wil jij graag alles over dit prachtige meer te weten komen? Dat kan hier op deze pagina!

Meer van Ohrid

Op vakantie naar Macedonië naar het Meer van Ohrid

Er wordt nog steeds bijzonder vaak gedacht dat alle reizigers die naar Macedonië op vakantie gaan er voor kiezen om een reis naar Skopje te ondernemen. Dat is echter niet correct, in tegendeel. Het is dan ook in de praktijk zeker en vast niet alleen maar de Macedonische hoofdstad die zeer in trek is bij reizigers. Wist je bijvoorbeeld dat het ook perfect mogelijk is om vanuit België rechtstreeks naar Ohrid aan het gelijknamige Meer van Ohrid te vliegen? Dit kan met een rechtstreekse vlucht van Tui Fly in iets minder dan drie uur tijd.

Een vakantie boeken naar het Meer van Ohrid kan interessant zijn omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat er hier heel wat verschillende watersporten beoefend kunnen worden. Het gaat hierbij onder meer om de volgende sporten:

 1. Zwemmen;
 2. Snorkelen;
 3. Duiken;
 4. Kajakken;

Ben jij iemand die tijdens zijn of haar vakantie liever wil genieten onder de Macedonische zon zonder al te zware fysieke inspanningen te moeten verrichten? Ook dat is mogelijk. Je kan namelijk werkelijk heerlijk vertoeven op één van de verschillende kiezelstranden rond het Meer van Ohrid.

Welke bezienswaardigheden ontdekken rond het Meer van Ohrid?

Noord-Macedonië staat er om bekend een ongelofelijk bezienswaardig land te zijn. Dit geldt zeker ook voor het Meer van Ohrid en haar omgeving. Verspreid over deze regio kan je dan ook kennismaken met tal van verschillende, interessante bezienswaardigheden. Denk hierbij onder meer aan:

 1. De stad Ohrid;
 2. De Baai der Botten – Museum op het water;
 3. Het St. Patheleimonklooster;
 4. De St. John Kerk;
 5. Het St. Naum Klooster;
 6. Het Nationaal Park Galicica;
 7. Struga;

Ondanks het feit dat alle bezienswaardigheden op en rond het Meer van Ohrid de moeite waard zijn om te ontdekken moet het gezegd dat de Baai der Botten toch wel extra bijzonder is. Dit heeft alles te maken met het feit dat het hierbij eigenlijk gaat om een prehistorische nederzetting welke is omgetoverd tot een prachtig en bovendien ook ronduit uniek museum op het water. De tentoonstelling die je hier kan bezoeken neemt je mee terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1200 voor Christus. Absoluut meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Baai der Botten Museum op het water Ohrid
Baai der Botten

Hoe verblijven aan het Meer van Ohrid?

Naast Skopje is Ohrid wellicht de populairste plaats in Noord-Macedonië. Het spreekt voor zich dat de aanwezigheid van een internationale luchthaven hier ongetwijfeld haar steentje aan bij heeft gedragen. De aanzienlijke toeristische interesse welke Ohrid evenals het Meer van Ohrid genieten zorgt er in de praktijk voor dat ook de toeristische infrastructuur sterk is uitgebreid. Je verblijft hier dan ook precies op die manier zoals jij dat het liefste wil.

Een hotel boeken aan het Meer van Ohrid

Zowel in de stad Ohrid als aan het Meer van Ohrid zijn enkele van de mooiste hotels van Macedonië terug te vinden. De absolute uitblinker is misschien wel nog het viersterrenhotel ‘Villa Sofija‘. Dit is werkelijk één van de mooiste hotels van het land en is gelegen op een afstand van amper 200 meter van het Saraiste-strand. Potpesh Beach is op haar beurt gelegen op ongeveer 400 meter afstand. Andere potentieel interessante hotels om in te overnachten aan het Meer van Ohrid zijn:

Toch liever een appartement?

Ben jij toch eerder iemand die er de voorkeur aan geeft om tijdens zijn vakantie aan het Meer van Ohrid te verblijven in een appartement? Ook dat is zonder probleem mogelijk. Sterker nog, er zijn in deze omgeving enkele prachtige appartementen terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om:

Excursies boeken naar het Meer van Ohrid

Het is natuurlijk best mogelijk dat je er niet voor hebt gekozen om aan het Meer van Ohrid zelf te verblijven. Dat hoeft ook niet. Vanuit de meeste plaatsen in Noord-Macedonië worden er namelijk excursies en tours naar het Meer van Ohrid georganiseerd. Enkele voorbeelden van dergelijke tours zijn:

Wil je graag één van de bovenstaande excursies meemaken? In dat geval is het aan te raden om deze op voorhand te boeken bij Getyourguide! Op deze manier geniet je niet alleen van een praktisch, maar ook van een financieel voordeel. Bovendien kan je gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de excursie!