Nationaal Park Pelister

Het Nationaal Park Pelister is gelegen in de Macedonische provincie Bitola. Beter gezegd bevindt het park zich in het Baba gebergte. Ze is terug te vinden op een afstand van zo’n 15 kilometer ten opzichte van de stad Bitola. De omgeving van Pelister, zo’n slordige 171,5 vierkante kilometer groot, kreeg in het jaar 1948 de status van Nationaal Park. Het zuiden van dit park grenst aan Griekenland. Ben jij ook van plan om een bezoek te brengen aan het Nationaal Park Pelister? Wil je er echter graag eerst nog wat meer over ontdekken? Dat is perfect mogelijk hier op deze pagina!

Karakteristieke bossen

In het bijzonder staat het Nationaal Park Pelister bekend omwille van de aanwezigheid van haar karakteristieke, vochtige bossen. De bergtoppen die je hier aan kan treffen variëren in grootte van 927 tot 2601 meter. Het park staat er verder om bekend rijk te zijn aan een prachtige fauna en flora. Wist je bovendien dat er in het Nationaal Park Pelister ook een speciaal soort pijnboom is terug te vinden welke slechts op een paar locaties in de wereld kan worden aangetroffen? Het gaat hierbij om de zogenaamde ‘Pinus Peuce ‘Bitola’.

park pelister macedonie bossen

Prachtige landschappen en een rijk dierenleven

Bovenstaande informatie maakt reeds duidelijk dat het Nationaal Park Pelister een absoluut niet te missen locatie is voor mensen die houden van een prachtige natuur. Dat is echter niet alles. De omgeving van het nationaal park staat namelijk eveneens bekend omwille van haar uiterst rijke en diverse dierenleven. Je treft hier dan ook niet alleen beren, reeën en wolven, maar ook gemzen, herten en wilde zwijnen aan in het wild. Bovendien is het Nationaal Park Pelister ook de woonplaats van verschillende soorten roofvogels.

Dierenleven park pelister macedonie

Het oudste nationaal park van Macedonië

Pelister mag zich met terechte trots het oudste nationaal park van Macedonië noemen. Het is niet alleen het oudste park, daarnaast is het ook het op één na grootste nationaal park welke in het land is terug te vinden. Daardoor is het door de jaren heen ook uitgegroeid tot één van de op toeristisch vlak belangrijkste locaties van het land. Een bezoek brengen aan Pelister is bovendien het hele jaar door mogelijk. Tijdens de zomermaanden kan je hier dan ook prachtige wandelingen maken terwijl je in de wintermaanden de latten kan onderbinden. Niet voor niets is Pelister samen met Ohrid, Prespa, Dojran, Popova Sapka en Kruševo één van de bekendste skioorden van het prachtige Macedonië.

Een bezoek aan de meest zuidelijk gelegen bergen van de Balkan

In Pelister kan je de meest zuidelijk gelegen bergen van de Balkan ontdekken. Bovendien is het zo dat Pelister eveneens bekend staat om de aanwezigheid van twee prachtige bergmeren. Het gaat hierbij om het grote meer, het zogenaamde ‘Big Lake’ en het kleine meer, het zogenaamde ‘Small Lake’. Beide meren zijn respectievelijk 2218 en 2180 meter boven de zeespiegel gelegen. De meren zijn werkelijk prachtig te noemen en mogen dan ook absoluut niet op je verlanglijstje ontbreken wanneer je een bezoek brengt aan Pelister en omgeving.

Big Lake Nationaal park pelister