Bitola

Bitola is de tweede stad van Macedonië. Er wonen in deze stad dan ook zo’n slordige 95.000 mensen. Bitola is terug te vinden op de zogenaamde Pelagonische vlakte, op een hoogte van zo’n 600 meter boven de zeespiegel. De ligging van deze stad, aan de voet van de indrukwekkende Pelister berg alleen al maakt ze tot een aanrader om te bezoeken. Wat veel mensen niet weten is dat de geschiedenis van Bitola ook verder teruggaat dan deze van haar grote broer Skopje. Dit zorgt er voor dat Bitola zich vandaag de dag met recht en rede de oudste stad van Macedonië mag noemen. Ben jij ook van plan om Bitola in Macedonië te bezoeken en wil je graag nu alvast een voorsmaakje krijgen? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de hieronder terug te vinden informatie.

Welke bezienswaardigheden ontdekken in Bitola?

Niet alleen in Skopje, maar ook in Bitola zijn menig aantal bezienswaardigheden terug te vinden. Bekend is bijvoorbeeld de fontein evenals het monument van Philip II. Hij is de stichter van de stad Bitola. Het loont de moeite om dit monument niet alleen tijdens de dag, maar ook in de avond te gaan bezoeken. Dan vindt er namelijk een heuse licht- en geluid show plaats welke absoluut de moeite waard is om te bekijken. Vergeet tijdens een tocht door de straten van Bitola ook niet om het stadsbeeld van Bitola te gaan bekijken. Het betreft hier eigenlijk een klokkentoren van zo’n 30 meter hoog welke luistert naar de naam ‘Saat Kula’. Over deze toren is opvallend weinig bekend. Zo is het onduidelijk wanneer de toren exact is gebouwd. Niet alleen in Bitola zelf, maar ook in de omgeving van de stad zijn er trouwens heel wat interessante bezienswaardigheden terug te vinden.

Saat Kula Bitola

Ben jij wel geïnteresseerd in de geschiedenis van Bitola en haar omgeving? In dat geval is het beslist de moeite waard om even een bezoekje te brengen aan het ‘Bitola Museum’. In dit museum wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de opgravingen van Heracles Lyncestis. Bovendien valt er hier ook heel wat informatie te ontdekken over Kemel Ataturk. In ieder geval mag het duidelijk zijn, cultuurliefhebbers mogen absoluut niet vergeten om het Bitola Museum aan hun verlanglijstje voor Bitola in Macedonië toe te voegen.

Bezienswaardigheden in de buurt van Bitola

Heb je kennis gemaakt met de bezienswaardigheden van Bitola zelf? In dat geval is altijd de moeite waard om nog even de omgeving in te trekken. Op ongeveer 2 à 3 kilometer van Bitola zijn de interessante ruïnes terug te vinden van ‘Heraclea Lyncestis’. Dit was een oude Griekse stad waarvan verschillende ruïnes te bezoeken zijn. Dit is zeker en vast een absolute aanrader. Dit niet alleen omwille van het belang van de ruïnes, maar ook omdat de omgeving waarin ze zijn terug te vinden erg mooi is.

Ruines Heraclea Lyncestis

Een excursie naar Bitola ondernemen

Voor heel wat mensen geldt dat ze tijdens hun vakantie in Macedonië niet verblijven in Bitola, maar wel in bijvoorbeeld Skopje. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Vanuit Skopje worden er namelijk tal van verschillende excursies naar Bitola georganiseerd. Ben jij ook geïnteresseerd in het ondernemen van een (dag)uitstap naar Skopje? In dat geval kan je daarvoor een keuze maken uit de excursies zoals hieronder aangegeven.

  1. Een privé-dagtrip vanuit Skopje naar Bitola;
  2. Transfer van Skopje naar Ohrid met stop bij Bitola;

Geef je er dus met andere woorden de voorkeur aan om niet in Bitola te verblijven, maar wil je zeker wel kennismaken met al het moois dat deze stad en haar omgeving te bieden hebben? Dan is het zonder meer een aanrader om één van de bovenstaande excursies te boeken. Zo kan je genieten van het beste van twee werelden.

Gelegen in een prachtig natuurgebied

Heel wat mensen die Bitola in Macedonië bezoeken komen eigenlijk niet buiten de stad zelf. Dat is jammer. Hoe uitnodigend en interessant Bitola namelijk ook mag zijn, ze is ook gelegen in één van de meest adembenemende natuurgebieden van Europa. Dit zorgt er voor dat ook een wandeling in de omgeving zonder meer een aanrader is. Ten westen van de stad maak je bijvoorbeeld kennis met het Babagebergte. Tot de hoogste toppen reiken hier tot meer dan 2.000 meter hoogte. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat in de buurt van Bitola dieren leven welke in de rest van Europa ongelofelijk zeldzaam zijn geworden. Het gaat hierbij niet alleen om beren, maar ook om de prachtige lynxen. In ieder geval, natuur- en dierenliefhebbers doen er absoluut goed aan om ook even de omgeving van de Macedonische stad Bitola te ontdekken.