Luchthaven

Vanuit België naar een luchthaven in Macedonië vliegen betekent concreet dat je een vlucht zal moeten boeken naar Skopje. Dit is het belangrijkste vliegveld van het land Noord-Macedonië. In het jaar 2011 werd er niet alleen voor gekozen om een nieuwe terminal in gebruik te nemen, daarnaast werd ook de verlengde landingsbaan officieel in dienst genomen. Door de jaren heen is het aantal vluchten naar Macedonia Airport aanzienlijk toegenomen. In het bijzonder het feit dat Wizz Air nu vluchten naar dit vliegveld uitvoert heeft daar een belangrijk steentje aan bijgedragen.

Hoe vliegen naar een luchthaven in Macedonië?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is de luchthaven van Skopje veruit de belangrijkste luchthaven van Noord-Macedonië. Vanuit verschillende landen in Europa worden er dan ook door menig aantal luchtvaartmaatschappijen vluchten naar aangeboden. Wil jij ook graag vliegen naar een luchthaven in Macedonië? In dat geval is het mogelijk om daarvoor een beroep te doen op de onderstaande luchtvaartmaatschappijen:

  • Wizz Air;
  • TUI Fly;
  • Air Serbia;
  • Pegasus Airlines;
  • Turkish Airlines;
  • LOT;

Je dient er rekening mee te houden dat Macedonia Airport vooral buiten het seizoen slechts in beperkte mate wordt aangevlogen. Onder meer Wizz Air biedt buiten het hoogseizoen twee keer per week een rechtstreekse vlucht aan naar de luchthaven van Skopje. Tijdens het hoogseizoen kan er sprake zijn van een groter aanbod met vluchten naar de hoofdstad van Noord-Macedonië.

Rechtstreeks vliegen op een vliegveld in Macedonië

Bovenstaande zegt het eigenlijk reeds een beetje, wil je graag vanuit België rechtstreeks vliegen op een vliegveld in Macedonië? In dat geval zijn de mogelijkheden eerder beperkt. Toch is het zo dat de meeste reizigers daar logischerwijs wel de voorkeur aan geven. Dit niet in het minst omdat hierdoor de totale vluchtduur naar Noord-Macedonië aanzienlijk kan worden beperkt. Rechtstreeks vanuit België op een luchthaven in Macedonië vliegen zorgt er namelijk voor dat je daar slechts zo’n 2 uur en 35 minuten tijd voor nodig hebt.

Hoe Skopje bereiken van  de luchthaven?

Een groot aantal mensen die vliegen op Macedonia Airport kiezen er vervolgens voor om te verblijven in de Macedonische hoofdstad Skopje. Op deze manier kunnen ze (zeker ook gelet op de korte vluchtduur) een niet alledaagse citytrip beleven. Bovendien is het mogelijk om vanuit Skopje deel te nemen aan verschillende excursies of tours. Vanaf de luchthaven is het centrum van de Macedonische hoofdstad op verschillende manieren te bereiken. Denk hierbij onder meer aan:

  • Door het nemen van een taxi op de luchthaven naar het centrum (kostprijs ongeveer 20 euro);
  • Door met de shuttle bus (de zogenaamde Manora Shuttle) naar het centrum te rijden;

Naast bovenstaande is het uiteraard ook mogelijk om een auto te huren bij aankomst in Macedonië. Hierover in het onderstaande stukje echter meer.

Een auto huren op een luchthaven in Macedonië

Wanneer je bent aangekomen op een vliegveld in Macedonië is één van de eerste dingen wat je zal willen doen mogelijks een auto huren. Dat is zonder probleem mogelijk op de luchthaven van Skopje. Menig aantal autoverhuurbedrijven bieden hier hun diensten aan. Denk hierbij niet alleen aan Avis en Europcar, maar ook aan Sixt, TOTO, Mara Rent a Car en AlfaRent. Wil je graag bij aankomst op het vliegveld in Macedonië meteen je huurauto ter beschikking hebben? Dan is het aan te raden om deze op voorhand te reserveren.