Rondreizen

In het bijzonder wanneer je voor het eerst naar een nieuwe bestemming zal afreizen zal je kunnen vaststellen dat er hier behoorlijk wat te ontdekken valt. Dit geldt niet in het minst voor het moment waarop je voor de eerste keer op vakantie gaat naar Noord-Macedonië. Omwille van deze reden is vooral het boeken van een rondreis door Macedonië doorheen de jaren zo populair geworden. Ben jij ook van plan om een dergelijke rondreis te boeken zodat je alle pareltjes van Macedonië op de meest optimale wijze kan ontdekken? Dan ben je op deze pagina alvast aan het juiste adres!

Waarom kiezen voor een rondreis door Macedonië?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de belangrijkste redenen waarom het boeken van een rondreis door Macedonië door de jaren heen zo populair is geworden. Wij hebben alvast enkele uitstekende redenen voor het ondernemen van een dergelijke vakantie voor jou op een rijtje gezet:

 1. De wegen in Macedonië zijn van een prima kwaliteit;
 2. Macedonië is een klein land en daardoor erg vlot te ontdekken;
 3. Er zijn uitstekende auto’s te huren, onder meer in Skopje;
 4. Je ontdekt alle bezienswaardigheden in één enkele vakantie;

In het bijzonder het tweede voordeel is er één die bij veel mensen als muziek in de oren zal klinken. Noord-Macedonië heeft dan ook slechts een oppervlakte van 25.713 vierkante kilometer. Dat is kleiner dan België! Wil jij dus met andere woorden graag binnen één enkele vakantie de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van Macedonië ontdekken? Dan is dat in principe zonder ook maar enig probleem mogelijk!

Verschillende soorten rondreizen door Macedonië

Het spreekt voor zich dat de ene rondreis door Macedonië de andere niet is, in tegendeel. In principe dien je als reiziger in eerste instantie een keuze te maken tussen de volgende twee opties:

 1. Het boeken van een individuele rondreis;
 2. Het boeken van een rondreis in groep;

Beide opties behoren tot de mogelijkheden. Voor welke van deze mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen is altijd afhankelijk van verschillende redenen. Zo is er natuurlijk niet alleen het budget dat je voor handen hebt, wat ook te denken van je persoonlijke voorkeuren op vlak van reizen? Veel mensen houden er van om in groep te reizen terwijl anderen er net de voorkeur aan geven om individueel door Macedonië te trekken. Tot welke groep jij behoort is uiteraard iets wat je zelf moet bepalen.

Een individuele rondreis door Macedonië boeken

Noord-Macedonië heeft zich door de jaren heen meer en meer ingesteld op de komst van toeristen. Dat blijkt niet alleen uit de toeristische infrastructuur van het land, in tegendeel. Wat namelijk ook te denken van de uitgebreide mogelijkheden om bijvoorbeeld een auto te huren? Heel wat mensen kiezen er net omwille van deze reden ook voor om geen georganiseerde rondreis te boeken. Op deze manier kunnen ze zelf hun vakantie geheel naar eigen wens plannen. Een auto huren is onder meer mogelijk op de luchthavens van Skopje en Ohrid.

Ben jij ook van plan om een individuele rondreis door Macedonië te boeken? In dat geval kan je daarvoor gebruikmaken van verschillende partijen. Denk hierbij niet alleen aan TUI Fly voor het boeken van je vliegticket, maar ook aan bijvoorbeeld Booking.com. Via deze boekingssite boek je eenvoudig elk gewenst hotel in Noord-Macedonië. Wil jij toch liever jouw rondreis door Macedonië wat meer georganiseerd hebben? In dat geval kan je daarvoor terecht bij één van de volgende reisorganisaties:

 1. Djoser;
 2. TUI;
 3. Corendon;

Of je er nu uiteindelijk voor kiest om individueel of in groep Macedonië te ontdekken, je zal in beide gevallen altijd kunnen rekenen op een ronduit bijzondere en bovendien ook bevredigende reiservaring.

Een rondreis door Albanië en Macedonië maken

De vrij geringe afmetingen van Noord-Macedonië zorgen er voor dat veel mensen er aan denken om een bezoek aan dit land te combineren met een andere bestemming. Dat is geen enkel probleem. Zo zijn er menig aantal reisorganisaties die het mogelijk maken om een rondreis door Albanië en Macedonië te maken. In dit geval breng je dus een bezoek aan twee landen waardoor je nog meer hoogtepunten kan ontdekken. Het is mogelijk om op dit vlak te kiezen voor een georganiseerde rondreis, maar je kan ze uiteraard ook volledig naar wens plannen.

3 tips voor rondreizen door Macedonië

Heeft de informatie op deze pagina je ook weten te overtuigen van de voordelen die een rondreis ondernemen doorheen Macedonië voor jou met zich meebrengt? Kan je dan ook al niet wachten om op vakantie te vertrekken? Hou dan zeker en vast nog rekening met de onderstaande 3 tips!

 1. Probeer je huurauto op voorhand te reserveren, zo bespaar je tijd en geld;
 2. Eventuele extra uitstappen zijn eenvoudig op voorhand te boeken via Getyourguide;
 3. Ook Macedonië ontdekken met een camper is het overwegen waard;

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wil jij al het moois dat Macedonië te bieden heeft op een leuke, eenvoudige en snelle manier kunnen ontdekken? Dan is het boeken van één van de rondreizen doorheen Macedonië ongetwijfeld de moeite meer dan waard!