Struga

Heel wat mensen die er voor kiezen om Noord-Macedonië te bezoeken doen dit omdat ze hier ook tijdens het hoogseizoen vaak nog steeds kunnen genieten van rust en ontspanning. Door de jaren heen is dat in iets mindere mate gaan gelden voor Ohrid aan het gelijknamige meer. De populariteit van deze vakantieplaats zorgt voor een steeds meer toenemende drukte. Wil jij toch eerder rustig kunnen genieten van je zonvakantie? In dat geval is Struga, eveneens gelegen aan het meer van Ohrid, een interessant alternatief. We laten je op deze pagina graag kennismaken met deze stad.

“Stad van de bruggen”

Struga in Macedonië bezoeken betekent dat je kan rekenen op een heel wat rustigere sfeer in vergelijking met Ohrid. Dit gezegd zijnde is ook Struga zeker een erg fijne stad om in te vertoeven. De stad is gelegen in een stad en wordt in het oosten omgeven door de Mokra Berg en in het westen door het Jablanista-gebergte. Het feit dat Struga op toeristisch vlak minder populair is dan Ohrid heeft er voor gezorgd dat je hier nog steeds tegen een zeer democratische prijs kan verblijven en kan eten. Niet alleen voor de reiziger die op zoek is naar rust, maar ook voor de budgetvriendelijke vakantiegangers is Struga dus ongetwijfeld het overwegen waard.

De bezienswaardigheden van Struga

In vergelijking met Skopje zal je moeten vaststellen dat het aanbod met bezienswaardigheden in Struga een stukje beperkter is. Dit gezegd zijnde betekent dit absoluut niet dat je hier geen culturele hoogtepunten kan terugvinden, in tegendeel. Zo is het bijvoorbeeld zeker de moeite waard om de oude bazaar te bezoeken en wat ook te denken van de St. George kerk? Deze kerk staat synoniem voor de heropleving welke de Macedonische architectuur heeft gekend in de negentiende eeuw. Bij een bezoek aan de oude bazaar is het zeker ook de moeite waard om even te verdwalen in de verschillende zijstraatjes die hier zijn terug te vinden. Er is namelijk geen betere manier om kennis te maken met de authentieke architectuur van Struga en bij uitbreiding heel Noord-Macedonië.

st george kerk struga
St George kerk

Een beschermd stadszicht is de zogenaamde ‘Halveti Teke’. Het betreft hier dan ook één van de meest toonaangevende voorbeelden van de Ottomaanse architectuur welke je hier kan aantreffen. Het betreft hier een soort van klooster welke werd opgericht in het jaar 1700 door Hasan Baba. Heb je de bezienswaardigheden van Struga allemaal gezien, maar is je honger nog niet gestild? In dat geval is op een kwartiertje rijden van Struga ook de plaats Ohrid terug te vinden. Het spreekt voor zich dat ook deze het bezoeken zonder twijfel meer dan de moeite waard is.

Tip! Bezoek de grotkerken net buiten Struga!

Enkele niet te missen bezienswaardigheden bevinden zich niet in het centrum, maar net buiten Struga. Het gaat hierbij natuurlijk om de grotkerken. Eén van de bekendste van deze kerken is de zogenaamde ‘Saint Archangel Michael Cave Church’. Dit kleine kerkje is gelegen aan het strand in de directe omgeving van het hotel Makpetrol. Een lange trap voert je van op het strand mee tot aan de toegangsdeur van de kerk. Vanaf de plaats waar de kerk is gelegen kan je rekenen op een prachtig uitzicht over het meer van Ohrid.

Genieten op de stranden van Struga

Het feit dat Struga en eigenlijk bij uitbreiding heel Macedonië niet aan een zee zijn gelegen is volgens heel wat mensen toch een klein nadeel. Dit hoeft echter helemaal niet perse zo te zijn, in tegendeel. Het is namelijk zo dat het meer van Ohrid dienst kan doen als uitstekende vervanging voor een zee. In Struga alleen al zijn bijvoorbeeld drie standen terug te vinden waarop het, zeker tijdens de zomermaanden, heerlijk vertoeven is. Mede hierdoor wordt Macedonië steeds vaker op de kaart gezet als een prima bestemming voor een deugddoende zonvakantie.

Het actuele weer in Struga

Struga staat onder invloed van een gematigd landklimaat. Deze zorgt er voor dat het eigenlijk het hele jaar door goed toeven is in Struga. Het spreekt evenwel voor zich dat de meeste vakantiegangers Struga toch vooral tijdens de zomermaanden bezoeken. Tijdens de zomer is de temperatuur hier dan ook gemiddeld rond de 27 graden gelegen. Op enkele stevige onweersbuien na kan je hier dus perfect genieten van een zonvakantie. Dit overigens niet in het minst door de aanwezigheid van de uitnodigende zandstranden van Struga.

Ben jij ook van plan om een vakantie naar Struga te bezoeken? Zou je dan ook graag willen weten welk actueel weer in Struga je kan verwachten? Dat is geen enkel probleem. Het onderstaande weerbericht zorgt er namelijk voor dat je meteen over een goede indicatie beschikt voor wat het weer in Struga voor de komende dagen betreft. Op deze manier zal je, je met zekerheid niet laten verrassen door het weer.