Weer

Het weer in Macedonië is iets waar je tijdens het ondernemen van een vakantie naar dit land altijd rekening mee zal willen houden. Macedonië staat er om bekend over een gematigd landklimaat te beschikken welke zich kenmerkt door warme, droge zomers gecombineerd met koele winters. Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om rekening te houden met relatief grote hoeveelheden (winterse) neerslag. Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar Noord-Macedonië en ben je alvast benieuwd welk weer je kan verwachten? In dat geval is het meer dan de moeite waard om rekening te houden met de informatie hier op deze pagina!

Wat is het weer in Macedonië dat je kan verwachten?

Het merendeel van de mensen die Macedonië gaan bezoeken kiezen er voor om dat te doen tijdens de zomermaanden. Tijdens deze maanden zal je kunnen vaststellen dat de temperaturen in de hoofdstad Skopje vaak tussen de 30 en 35 graden zijn gelegen. In het zuiden van Noord-Macedonië wordt zelfs niet zelden de kaap van 40 graden gerond. Een punt om rekening mee te houden voor wat het weer in Macedonië betreft zijn de vaak stevige onweersbuien die kunnen ontstaan. Bovendien is het zo dat Macedonië niet aan de zee is gelegen. Dit zorgt er voor dat ze voor liefhebbers  van een echte zon-, zee-, strandvakantie wellicht net wat minder interessant is. Dit ondanks het feit dat het bijvoorbeeld ook aan het meer van Ohrid werkelijk heerlijk vertoeven is.

Hoe beïnvloedt het klimaat van Macedonië de beste reistijd?

Het klimaat van Macedonië zorgt er voor dat het eigenlijk altijd mogelijk is om dit land te bezoeken. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er echter voor om vooral in de maanden mei, juni, juli, augustus of september naar Macedonië af te reizen. Dit niet in het minst omdat er in deze maanden doorgaans beduidend meer vluchten naar Macedonië worden georganiseerd. Let op, ook tijdens deze maanden moet er nog rekening worden gehouden met tussen de vijf en zeven regendagen op maandbasis. Helemaal neerslagloos wordt het in Macedonië dus nooit.

Het weerbericht in Macedonië tijdens de winter

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om Macedonië te bezoeken tijdens de zomer. Dan kan men namelijk rekenen op fantastische temperaturen. Betekent dit dat Macedonië bezoeken in de wintermaanden niet interessant is? Zeker en vast niet. Ook in de winter heeft Macedonië heel wat troeven voor haar bezoekers in petto. Wist je bijvoorbeeld dat er in de bergen van Macedonië relatief vaak sneeuw valt? Dit gebeurt overigens niet zelden ook in vrij grote hoeveelheden. Op bepaalde plaatsen is het zelfs zo dat de sneeuw blijft liggen tot ergens in de maand mei of juni.

Denk je dat er alleen maar sneeuw valt in de bergen tijdens de winter? Dat is absoluut niet het geval. Ook in de hoofdstad Skopje is er vaak een mooi, winters deken terug te vinden. Dit winters deken kan reeds ontstaan in de maand november en is vaak aanwezig doorheen de maanden december, januari, februari en maart. De gemiddelde minimumtemperaturen liggen tijdens deze maanden dan ook nog steeds onder het vriespunt.